7ab111bf9a11ca26c081044407239fb3 incalzirea 1

Cele mai bune sfaturi pentru alegerea celui mai eficient sistem de încălzire pentru locuința ta

Familiarizați-vă cu clima locală

Înainte de a căuta unități de încălzire, cunoașteți mai întâi locul în care locuiți. Cum este clima în locul în care vă aflați? Iernile de acolo sunt de obicei blânde sau trebuie să vă așteptați la câțiva metri de zăpadă în fiecare an? Acest lucru vă va ajuta să determinați cât de puternic ar trebui să fie sistemul de încălzire și cum ar trebui să vă pregătiți casa pentru iarnă. Dacă temperatura din zona ta este suficient de previzibilă, poate că este o idee bună să investești într-un termostat programabil. În acest fel, vă puteți menține confortul și puteți păstra facturile de încălzire la un nivel cât mai scăzut posibil.

Pregătiți-vă casa în mod corespunzător

Nu doriți ca sistemul de încălzire să irosească energia, așa că trebuie să vă pregătiți complet casa chiar înainte de a programa instalarea unui încălzitor pe gaz. Verificați dacă locuința dvs. este izolată corespunzător. Izolarea pereților, a acoperișului și a podelei locuinței dvs. ajută la păstrarea căldurii generate de sistemul de încălzire, deoarece izolația reduce schimbul de căldură. Mai mult, ar trebui, de asemenea, să preveniți pierderile de căldură prin etanșarea spațiilor din jurul ușilor și ferestrelor pe unde ar putea scăpa aerul încălzit.

Alegeți între electricitate, gaz și lemn

Acum că locuința dumneavoastră este pregătită corespunzător, să analizăm opțiunile de încălzire. Casele din Australia au 3 opțiuni când vine vorba de încălzire: electricitate, gaz și lemn.

 • Electricitate – Încălzitoarele electrice combină confortul cu respectul față de mediu. Este singura opțiune dintre cele 3 care poate avea emisii zero și poate fi alimentată cu energie 100% regenerabilă. Cu toate acestea, nu toate încălzitoarele electrice sunt create la fel. Proprietarii de locuințe au de obicei 2 opțiuni când vine vorba de încălzitoare electrice: încălzitoarele cu priză, care pur și simplu transformă electricitatea în căldură, și pompele de căldură sau aparatele de aer condiționat cu ciclu invers care accesează căldura ambientală din exterior.
 • Gaz – Gazul este opțiunea perfectă dacă doriți ca încălzitorul dumneavoastră să crească rapid temperatura în interiorul casei. Emisiile de gaze cu efect de seră ale unui încălzitor pe gaz pot fi de 6 ori mai mici decât cele ale încălzitoarelor care se bazează pe energia electrică din rețea, în plus, este și mai ieftin. Cu toate acestea, prețul gazului se poate schimba oricând, iar aparatele pe gaz necesită o întreținere regulată pentru a le menține eficiente și în stare optimă.
 • Lemnul – Lemnul este, de asemenea, o alegere populară pentru încălzirea unei case. Prețul lemnului variază, așa că nu se poate spune dacă este mai ieftin decât celelalte opțiuni. În același timp, modul în care încălzitoarele pe lemne afectează mediul înconjurător depinde de o mulțime de factori, cum ar fi sursa lemnului.

În afară de acestea, aveți, de asemenea, opțiunea de a opta pentru sistemele de încălzire geotermală, care utilizează temperatura stabilă din subteran pentru a încălzi sau răci un spațiu. Cazanele, de asemenea, se pot dovedi a fi atât fiabile, cât și eficiente din punct de vedere al costurilor pe termen lung.

Sursa de combustibil pe care o alegeți ar trebui să se potrivească bugetului, stilului dumneavoastră de viață și impactului pe care doriți să îl aveți asupra mediului. Indiferent ce alegeți, asigurați-vă că sistemul de încălzire este instalat și întreținut corespunzător, astfel încât să vă puteți bucura de spații calde și confortabile, fără a cheltui prea mult pe costurile de încălzire sau a risipi energie.

4.4/5 - (71 votes)
9 raspunsuri
 1. Florina says:

  Mulțumesc pentru sfaturi! Sunt în căutarea unui sistem de încălzire eficient pentru casă mea și acest articol m-a ajutat enorm.

  Răspunde
 2. Daniel says:

  Un sistem de încălzire cu pompe de căldură poate fi o opțiune foarte eficientă și eco-friendly pentru casa ta!

  Răspunde
 3. Teodor Dumitru says:

  Recomand să consulți un specialist înainte de a lua o decizie, pentru a te asigura că alegi cel mai potrivit sistem de încălzire pentru locuința ta.

  Răspunde
 4. Larisa Zimbrean says:

  Este important să iei în considerare dimensiunea și izolarea locuinței tale atunci când alegi un sistem de încălzire eficient.

  Răspunde
 5. Rebeca says:

  Asigură-te că analizezi și costurile de întreținere a sistemului de încălzire înainte de a lua o decizie. Un sistem cu costuri reduse pe termen lung poate fi mai eficient pentru locuința ta.

  Răspunde
 6. Gabriel Muller says:

  Fii atent la eficiența energetică a sistemului de încălzire, pentru a economisi bani și a reduce impactul asupra mediului înconjurător!

  Răspunde
 7. Gabriela says:

  Este esențial să compari diferitele opțiuni disponibile și să consulți mai mulți specialiști înainte de a lua o decizie privind sistemul de încălzire al locuinței tale.

  Răspunde
 8. Tudor Iacob says:

  Alegeți un sistem de încălzire care să se potrivească nevoilor și dimensiunilor locuinței tale, pentru a asigura confortul termic dorit în mod eficient!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *