what-is-backflow-in-plumbing?

Ce este Refluxul în instalații sanitare?

63 min

Refluxul este un termen folosit pentru a descrie curgerea nedorită a apei în sistemul de instalații sanitare din casa dumneavoastră în direcția opusă. Este una dintre acele probleme de instalații sanitare care necesită atenție imediată, deoarece refluxul poate contamina apa potabilă cu apă uzată. Nu numai atât, dar poate duce și la corodarea țevilor și la alte probleme de instalații sanitare pe parcurs. Înțelegerea a ceea ce este refluxul și a modului de remediere a acestuia este crucială pentru a vă asigura că aveți apă curată atunci când deschideți robinetul. Citiți mai departe pentru a descoperi cele mai frecvente cauze ale refluxului și cum puteți preveni apariția acestuia, angajându-vă cu un specialist în prevenirea refluxului din Brasov.

Care sunt cauzele refluxului?

Există o mulțime de motive pentru care se produce refluxul în instalația sanitară a casei dumneavoastră. Unele dintre cele mai frecvente cauze includ:

 • Contrapresiune – Contrapresiunea este atunci când presiunea din interiorul țevilor împinge gazul sau apa în direcția opusă. Acest lucru se întâmplă atunci când încălzitoarele de apă nu sunt prevăzute cu suficiente orificii de aerisire sau de ieșire. Presiunea începe apoi să crească atunci când apa se încălzește și este cea care împinge apa înapoi.
 • Retrosifonare – Retrosifonare este inversarea fluxului în sistemul de instalații sanitare din cauza presiunii negative din conductele de alimentare. Sifonarea inversă apare de obicei în toalete și chiuvete și este adesea cauzată de oprirea alimentării cu apă din cauza unor întreruperi sau reparații la conductele principale ale orașului.
 • Deteriorarea conductelor de canalizare – Conductele de canalizare sunt responsabile pentru transportul apelor uzate din locuința dumneavoastră către sistemul de canalizare. Aceste conducte sunt supuse la uzură și se pot deteriora în timp. Odată ce o fac, pot duce la probleme serioase de refulare în locuința dvs. Semnele sunt foarte evidente Mirosul urât și scurgerile din canalizare sunt un semn major de deteriorare a conductelor de canalizare.

Deteriorarea sursei locale – Există cazuri în care cauza refluxului nu poate fi detectată în instalațiile sanitare. Este o problemă dificil de rezolvat, deoarece veți avea nevoie de asistența autorităților locale. Cu toate acestea, puteți totuși să apelați la serviciile unor instalatori profesioniști în cazul în care există o avarie de sursă locală în instalațiile dvs. sanitare. Aceștia vă vor ajuta să vă ocupați de reflux și vă vor ajuta să preveniți alte daune.

6494 min

Cum să previi refluxul în instalațiile sanitare ale casei tale

Există câteva tehnici de prevenire a refluxului care sunt destul de utile pentru a preveni fluxul nedorit de apă. Instalațiile moderne, cum ar fi chiuvetele și robinetele, au deja o formă de prevenire a refluxului, dar nu sunt întotdeauna garantate pentru a elimina problema. Există două tipuri principale de prevenire a refluxului, deși tipul mecanic poate fi, de asemenea, împărțit în mai multe subtipuri care își îndeplinesc fiecare sarcina prin procese diferite.

 • Gura de aer – O gură de aer este cea mai simplă metodă de prevenire a refluxului pe care instalatorii o folosesc pentru a rezolva problemele de reflux. Într-un sistem de instalații sanitare, apa potabilă și apele uzate sunt destinate să curgă prin conducte diferite pentru a evita contaminarea. Chiar și cu acest design, există întotdeauna un risc de reflux, după care apa uzată nu poate găsi în mod corespunzător conducta potrivită și intră în conducta de alimentare cu apă potabilă.
  Since an air gap is basically an empty unobstructed vertical space that prevents potable and non-potable water from intermingling, you don’t need to install any other mechanical device. An air gap is usually found in most modern fixtures today such as sinks and faucets
 •  Dispozitiv de prevenire a refluxului – În multe cazuri, este necesară utilizarea unui dispozitiv de prevenire a refluxului. Acestea sunt dispozitive mecanice care sunt montate pe sistemul de instalații sanitare… În timp ce un spațiu de aer folosit pentru a crea o soluție naturală împotriva refluxului, dispozitivele de prevenire a refluxului creează o barieră fizică care este mai eficientă pentru a împiedica apariția unui flux de apă nedorit.

Principalele tipuri de dispozitive de prevenire a refluxului

Există patru tipuri principale de dispozitive de prevenire a refluxului pe care un specialist în prevenirea refluxului ar putea fi nevoit să le utilizeze pentru a controla problema dumneavoastră. În funcție de cauza problemei dvs. și de sistemul de apă din proprietatea dvs., poate fi instalată una dintre următoarele opțiuni.

 • Ansamblul de întrerupere a presiunii în vid – Acesta utilizează o supapă de reținere cu arc și supape de închidere duble pentru a preveni sifonarea inversă. Cu toate acestea, este posibil să nu fie eficient pentru refluxul de contrapresiune, dar poate fi utilizat în continuare pentru pericolele de sănătate sau nesănătate din conducta de apă.
 • Ansamblu de prevenire a refluxului cu presiune redusă – Acest dispozitiv utilizează două supape de reținere cu arc și o supapă de siguranță cu acționare hidraulică.
 • Ansamblu de întrerupător de vid sub presiune rezistent la deversări – Un dispozitiv care dispune de supape de reținere încărcate intern și de o supapă de admisie a aerului care este acționată independent pe partea de descărcare a supapei de reținere.
  Ansamblu cu supapă de reținere dublă – Acest dispozitiv de prevenire a refluxului utilizează două supape de reținere cu arc și dispozitive de închidere la fiecare capăt al ansamblului. Este o opțiune bună atât pentru refluxul prin contrapresiune, cât și pentru sifonarea de reflux.

Cunoașterea cauzelor de reflux și a modului în care îl puteți preveni poate contribui în mare măsură la asigurarea unei alimentări cu apă curată în locuința dumneavoastră. Vă recomandăm să contactați un profesionist cu experiență pentru a vă ajuta să rezolvați orice problemă de reflux în sistemul de instalații sanitare din casa dvs.. Aceștia vor examina conductele, vor testa dacă există probleme de reflux, vor identifica condițiile care stau la baza acestora și apoi le vor remedia cât mai curând posibil. Și, pot răspunde la orice întrebări suplimentare pe care le puteți avea despre această problemă. ,

4.4/5 - (33 votes)
1 răspunde
 1. Ștefania Bucur says:

  Refuxul în instalațiile sanitare este un fenomen în care apele uzate sau canalizarea se întorc înapoi în locuințe sau clădiri. Este important să fie evitat pentru a asigura o funcționare eficientă a sistemului.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *