a-guide-to-removing-rust-on-drinking-water

Un ghid pentru îndepărtarea ruginei de pe apa potabilă

Dacă observați că apa pe care o consumați a devenit maro și are un gust oarecum metalic, atunci este posibil ca țevile de apă din casa dumneavoastră să fie ruginite sau să se corodeze. Rezolvarea problemei poate fi deosebit de dificilă, în special pentru proprietarii de locuințe cu experiență redusă sau chiar inexistentă în ceea ce privește instalațiile sanitare. Dar asta nu înseamnă că este imposibil. Acest ghid va acoperi detaliile importante despre cum să îndepărtezi rugina de pe apa potabilă, așa că citește mai departe și află.

Identificarea problemei

Primul lucru pe care trebuie să îl știți este dacă țevile ruginite sunt conectate la rețeaua de apă sau fac parte din instalațiile sanitare ale locuinței dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, deschideți pur și simplu un robinet exterior. Dacă apa este ruginită, probabil că problema este la rețeaua principală și va trebui să contactați furnizorul de apă pentru a rezolva problema de la sursă.

Cu toate acestea, dacă apa de la robinetul exterior este limpede, dar apa care provine din interiorul robinetului casei este ruginită, atunci problema ar putea fi legată de instalația sanitară a casei dumneavoastră. Țevile din casa dumneavoastră vor trebui să fie spălate, tratate sau reparate de un instalator calificat. În unele cazuri, apa ruginită poate să apară doar de la un anumit robinet de apă caldă care curge limpede după o perioadă scurtă de timp. Dacă vă confruntați cu această problemă, cel mai bine este să contactați instalatorul local pentru investigații suplimentare.

blocked drain plumber perth
Un ghid pentru îndepărtarea ruginei de pe apa potabilă 3

Motive pentru a avea rugină în apă

Rugina este un înveliș de fulgi de culoare roșiatică sau maro care se poate forma pe fier sau oțel. Acest lucru se întâmplă atunci când fierul reacționează cu umiditatea și oxigenul. Având în vedere că majoritatea țevilor de apă sunt alcătuite din fontă, rugina se poate forma oriunde în rețeaua de alimentare cu apă. Acumularea de rugină poate cauza probleme, cum ar fi blocarea țevilor sau dezintegrarea în sistemul de alimentare, ceea ce face ca apa potabilă să aibă acel gust metalic. În funcție de cât de multă rugină s-a format, apa de la robinet poate avea o culoare galbenă, portocalie sau maro.

Apa galbenă de la robinet este o combinație de fier și oxigen, ceea ce indică existența unor cantități mici de rugină. Apa de la robinet de culoare portocalie, roșie și maro înseamnă combinații mai mari de fier, formând astfel mai multă rugină și contribuind la acea culoare mai închisă. Apa de la robinet de culoare maro poate fi cauzată, de asemenea, de amestecul de dioxid de sulf și apă caldă în conductele de apă.

Cauza ruginii din țevile de apă poate ajunge la robinetul dumneavoastră în mai multe moduri, dintre care unele sunt:

 • Țevi zincate 
 • Deteriorating residential pipes, which can rust from both the interior and exterior.
 • A build-up of sediments in your water heater, which is used to heat water above its initial temperature.

Cum să eliminați rugina din apa potabilă

Există mai multe modalități prin care puteți rezolva problema apei ruginite care iese de la robinet. În funcție de gradul de ruginire, va trebui să abordați problema în mod diferit pentru a o elimina din apă și, în cele din urmă, din țevi. Un instalator certificat ar trebui să fie capabil să diagnosticheze cauza principală. Alternativ, puteți urma acești pași pentru a elimina rugina din alimentarea cu apă, dacă vă simțiți încrezător să o faceți singur.

Corodarea țevilor nu numai că afectează calitatea apei de la robinet, dar poate provoca și scurgeri și costuri mari de întreținere. Așa cum am menționat anterior, este important să distingem mai întâi dacă rugina provine de la rețeaua de apă sau de la instalațiile dvs. sanitare rezidențiale.

Pentru a face acest lucru, deschideți un robinet exterior pentru a umple un pahar sau o găleată curată și căutați orice semne de rugină. Dacă există particule de rugină în apă sau dacă apa este decolorată, este probabil ca problema să provină de la rețeaua de apă, care este dincolo de instalația dvs. sanitară rezidențială. Cu toate acestea, dacă apa este limpede, este posibil ca instalația dvs. sanitară rezidențială să trebuiască să fie curățată, tratată, reparată sau înlocuită. În interiorul locuinței dvs., dacă rugina apare atunci când deschideți robinetele de apă caldă sau dispare după o perioadă scurtă de timp, este recomandabil să contactați un instalator autorizat sau un expert în apă pentru a afla despre dispozitivele de filtrare a apei și pentru a solicita investigații suplimentare.

Este important de reținut că țevile de apă cu o cantitate excesivă de rugină se pot îneca, ceea ce duce la o presiune mai slabă a apei. Înlocuiți țevile vechi cu țevi noi din cupru sau plastic.

Un aflux brusc de apă ruginită poate sugera că o conductă din rețeaua de apă necesită atenție, că o perturbare a schimbat debitul de apă sau că un hidrant de incendiu este în uz. Este posibil să vi se ceară să nu folosiți apa până când problema nu este rezolvată. În cazul în care problema persistă după 24 de ore, contactați furnizorul de apă sau vorbiți cu cei mai importanți instalatori din Perth, care vă vor putea ajuta.

4.6/5 - (57 votes)
4 raspunsuri
 1. Teodor Dumitru says:

  Mă bucur că v-am putut ajuta cu acest ghid util! Sper să aveți succes în eliminarea ruginei din apa dumneavoastră potabilă! 🚰🔧

  Răspunde
 2. Laurențiu Luminita says:

  Voi încerca și eu să scap de rugina din apa noastră potabilă folosind aceste sfaturi utile! Mersi! 🚰🔧

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *