what-to-do-with-rusty-water-pipes

Ce trebuie făcut cu conductele de apă ruginite

Ai venit acasă de la serviciu și te-ai hotărât să faci un duș lung și plăcut, cu aburi, pentru a te spăla de toată ziua. Dar în momentul în care ați deschis robinetul, ați observat un miros metalic care ieșea din capul de duș. Apa este maro și ruginită! Dacă această poveste vă sună familiar, atunci cel mai probabil aveți de-a face cu țevi de apă ruginite. Țevile ruginite sunt o problemă comună în multe gospodării și pot avea un impact asupra calității vieții dvs. dacă nu sunt rezolvate.

Dar nu vă îngrijorați! Deși apa ruginită poate părea urâtă și dezgustătoare, ea nu are efecte negative asupra sănătății. Totuși, acesta nu este un motiv pentru a o ignora, deoarece apa ruginită vă poate deteriora aparatele electrocasnice, cum ar fi mașina de spălat rufe și mașina de spălat vase. În acest articol, vom discuta despre cum să ne ocupăm de țevile de apă ruginite și ce puteți face pentru a elimina problema.

Ce să faci cu apa ruginită

Deci, aveți o problemă cu rugina, dar tot trebuie să spălați vasele, să beți apă și să faceți duș. Ce puteți face între timp înainte de sosirea unui instalator de urgență în Perth? Vă recomandăm să deschideți robinetele pentru câteva minute pentru a elimina rugina care s-a depus în țevi. Veți observa că apa va începe să se limpezească și puteți continua să vă vedeți de treabă. Deși nu va repara țevile ruginite, vă va da suficient timp înainte ca problema să fie rezolvată în profunzime.

Un alt lucru pe care îl puteți face în timp ce așteptați un specialist în instalații sanitare determină dacă sursa problemei provine sau nu din instalațiile sanitare proprii sau din rețeaua de apă. Puteți face un test simplu, deschizând apa caldă și lăsând-o să curgă. Acum faceți același lucru cu apă rece.

Dacă doar apa caldă are rugină, este un indicator că problema este sistemul de apă caldă și va necesita reparații majore sau înlocuire. Sistemele de apă caldă sunt deosebit de susceptibile la rugină din cauza umidității și căldurii care se acumulează atunci când o folosiți. Acești doi factori pot contribui la oxidarea țevilor și, în cele din urmă, pot duce la apariția ruginii.

Chiar și cu protecție încorporată, este doar o chestiune de timp până când sistemul de apă caldă se va ruginii. Acesta este motivul pentru care doriți să vă verificați sistemul de apă caldă cel puțin o dată la 5 ani.

Probleme de rugină în rețeaua de apă

Am menționat că țevile și sistemul de apă caldă sunt cele mai frecvente vinovate de ruginirea apei, dar nu întotdeauna este așa. În unele cazuri, rugina poate proveni de la rețeaua de apă, ceea ce reprezintă o problemă complet diferită.

Pentru a determina dacă există o problemă de rugină în rețeaua de apă, deschideți robinetul în aer liber și lăsați-l să curgă. Este apa limpede? Sau are o culoare maronie? Dacă apa care iese din robinetul din fața curții este ruginită, atunci este un semn că aveți o problemă de rugină în rețeaua de apă. Nu prea aveți ce face în această situație și cel mai bine este să contactați autoritățile locale pentru a remedia problema. Uneori, autorităților locale le ia ceva timp până să se ocupe de o conductă de apă ruginită, așa că contactarea unui instalator de urgență se poate dovedi a fi cea mai bună alegere dacă aveți nevoie de apă limpede în grabă.

Cauzele conductelor de apă ruginite

Înțelegerea modului în care se formează rugina în conductele de apă este esențială pentru a vă ajuta să determinați măsurile de întreținere adecvate. Iată câteva dintre cele mai frecvente motive ale acumulării de rugină în conductele de apă:

 • Țevile metalice sunt expuse atât la oxigen (cât și la umiditate) pe o perioadă lungă de timp.
 • Umiditatea, temperatura și salinitatea pot crește dramatic dezvoltarea ruginii în țevile metalice.
 • Rugina apare în fier și în toate aliajele sale, fie că este vorba de nichel sau de oțel. Orice metal care conține fier ca parte a compoziției sale este predispus la rugină.

Ar trebui să angajezi un instalator de urgență?

În cele mai multe cazuri, o țeavă de apă ruginită va necesita atenția unui instalator de urgență. După cum sugerează și numele, un instalator de urgență se ocupă de problemele urgente de instalații sanitare. Rugina este un simptom al coroziunii în țevile de apă și, dacă o neglijați prea mult timp, vă puteți confrunta cu o serie întreagă de alte probleme, cum ar fi o țeavă spartă sau o scurgere de apă severă.

De aceea, este important să rezolvați orice problemă de instalații sanitare, indiferent dacă este minoră sau majoră, pentru a evita alte probleme ulterioare. Repararea țevilor deteriorate poate fi costisitoare, iar apa ruginită este un semn că țevile de apă trebuie reparate cât mai repede.

Există câteva lucruri pe care un instalator de urgență le poate face pentru ca apa să revină la starea ei naturală și limpede. Acestea sunt:

 • Înlocuirea sau repararea unității de apă caldă
 • Servicii de înlocuire a conductelor (atunci când este posibil)
 • Servicii și aparate de filtrare a apei
4.5/5 - (80 votes)
3 raspunsuri
 1. Bogdan Floarea says:

  Trebuie înlocuite cât mai curând posibil pentru a evita problemele de sănătate și pierderile de apă!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *