the-importance-of-regular-plumbing-maintenance

Importanța întreținerii regulate a instalațiilor sanitare

4705 min

Una dintre cele mai importante investiții pe care o persoană o poate face este achiziționarea unei case și, în acest sens, ar trebui să fie în interesul dumneavoastră să aveți grijă de ea. Acest lucru include întreținerea periodică a sistemului de instalații sanitare al locuinței dumneavoastră, care este responsabil pentru a vă asigura aprovizionarea cu apă curată. Dacă neglijați întreținerea țevilor, nu numai că sunteți mai vulnerabil la pierderea apei calde și reci la cerere, dar riscați să vă confruntați și cu reparații majore (și costisitoare) pe parcurs.

Nu toate problemele de instalații sanitare trebuie să fie dureri de cap serioase. Urmând aceste sfaturi de întreținere, puteți preveni unele dintre cele mai frecvente probleme de instalații sanitare și puteți economisi mult timp, bani și energie. Iată de ce întreținerea regulată a instalațiilor sanitare ar trebui să fie una dintre prioritățile dumneavoastră, iar dacă nu este așa, atunci este imperativ să luați legătura cu cei mai importanți instalatori din Rockingham, care vă pot ajuta în continuare.

Preveniți înfundarea scurgerilor

Canalele de scurgere înfundate sunt o mare pacoste. Dacă sunt lăsate nesupravegheate, pot provoca coroziune, inundații, scurgeri de țevi și, în cazuri mai grave, refularea apelor uzate. Din fericire, blocajele de scurgere pot fi prevenite/reducute prin plasarea unor filtre de chiuvetă peste scurgerile din chiuvete și căzi. Aceste filtre filtrează resturile alimentare, gunoaiele, părul și alte resturi care pot înfundă țevile de scurgere din locuința dvs. Pur și simplu scoateți strecurătoarea, aruncați gunoiul, curățați-o și puneți-o la loc. Este o măsură preventivă simplă, care va contribui mult la menținerea țevilor de scurgere fără înfundări.

Evitați să folosiți detergenți de scurgere chimici

Dacă observați că chiuveta dvs. se scurge mai greu decât de obicei, primul dvs. gând ar putea fi să cumpărați un detergent chimic pentru canalizare. Cu toate acestea, detergenții chimici pot face de fapt mai mult rău decât bine sistemelor sanitare de acasă, mai ales dacă aveți chiuvete din porțelan și oțel inoxidabil. În plus, aceste substanțe chimice nu elimină blocajele în întregime. Dacă doriți să vă deblocați canalizarea fără a vă deteriora chiuveta sau țevile, cel mai bine este să apelați la un instalator.

Rezolvați imediat problema robinetelor care prezintă scurgeri

Robinetele care curg nu numai că irosesc prețioasa apă curată, dar pot indica și o problemă mai gravă, care uneori poate trece neobservată. Dacă scurgerea provine de la baza robinetului, aceasta ar putea să vă deterioreze dulapul și blatul odată ce ați depistat o problemă de scurgere, asigurați-vă că apelați imediat la instalatorul local pentru a remedia problema.

133 min

High water pressure

Presiunea ridicată a apei este o problemă recurentă în majoritatea locuințelor și poate provoca daune nevăzute la conducte și robinete. Un semn în acest sens este un robinet de apă caldă de duș foarte sensibil, unde o mică rotire a butonului poate face ca dușul să fie prea cald sau prea rece. Acest lucru poate depinde de locația dvs., deoarece unele zone au o presiune a apei mai mare decât altele.

Presiunea ridicată a apei poate duce la scurgeri de apă în țevi, poate uza mai repede scaunele robinetelor și șaibele și poate crea scurgeri suplimentare și daune la casă, cum ar fi podele putrede și fisuri în chit. Având o presiune corectă a apei în locuința dvs. veți contribui la prelungirea duratei de viață a spălătoarelor, a robinetelor și a sistemului dvs. de apă caldă ca întreg.

Cât de des ar trebui să vă inspectați sistemul de instalații sanitare

Inspectarea periodică a sistemului de instalații sanitare este crucială pentru a vă asigura că lucrurile funcționează corect, deoarece identificarea din timp a potențialelor probleme poate face o diferență uriașă între o scurgere mică și una mare. La fel ca în cazul majorității reparațiilor casnice, este util să fii proactiv atunci când vine vorba de inspectarea stării instalațiilor sanitare ale casei tale.

Majoritatea instalatorilor profesioniști recomandă ca sistemul de instalații sanitare al unei case să fie verificat cel puțin o dată sau de două ori la fiecare 2 ani. Există cazuri în care inspecția ar trebui să aibă loc mai frecvent și iată câteva exemple:

 • Case mai vechi – Casele mai vechi, construite înainte de anii 1960, pot avea sisteme sanitare care folosesc țevi din oțel. Pe vremuri, țevile din oțel erau folosite cu precădere la sistemele de instalații sanitare casnice datorită proprietăților sale de rezistență. Dar problema este că instalatorii de țevi au trecut cu vederea faptul că oțelul și apa nu se înțeleg bine între ele, iar rezultatul final este că țevile s-au deteriorat în timp. Acest lucru poate duce la scurgeri, spargeri și conținut de plumb în alimentarea cu apă.
 • Proprietăți cu copaci maturi – Copacii maturi care înconjoară o proprietate au un sistem de rădăcini subterane extins, care nu este întotdeauna ușor de văzut sau de urmărit. Rădăcinile în creștere pot împinge în mod potențial chiar prin conductele sanitare subterane și pot provoca daune.
 • Mutarea într-o casă nouă – Dacă vă mutați într-o casă nouă, este probabil o idee bună să faceți o inspecție completă a instalațiilor sanitare de către un profesionist cu experiență. Acest lucru vă asigură că instalațiile sanitare ale casei dvs. sunt în stare excelentă și că nu va trebui să vă confruntați cu dureri de cap legate de reparații în viitorul apropiat.

Atunci când alegeți un instalator care să vă facă o inspecție amănunțită a sistemului de instalații sanitare, asigurați-vă că alegeți unul care are experiența necesară pentru a-și susține reputația. Vă veți dori o companie de instalații sanitare care este calificată și familiarizată cu tehnicile și instrumentele necesare pentru a oferi o inspecție de top.

4.7/5 - (65 votes)
4 raspunsuri
 1. Daniela says:

  Este crucial să avem grijă de instalațiile noastre sanitare pentru a evita orice probleme sau defecțiuni nedorite.

  Răspunde
 2. Ștefania Aurel says:

  Așa este, întreținerea regulată ne ajută să prevenim situațiile neplăcute și să menținem igiena perfectă în locuința noastră.

  Răspunde
 3. Matei Vasile says:

  Este important să fim consecvenți în întreținerea instalațiilor sanitare pentru a asigura funcționarea corectă și pentru a preveni eventualele accidente sau blocaje.

  Răspunde
 4. Marian says:

  Un simplu gest de întreținere poate face diferența între confort și disconfort în locuință. Să nu uităm să avem grijă de instalațiile noastre sanitare!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *