should-you-call-a-plumber-or-plumbing-contractor?

Ar trebui să apelați la un instalator sau la un contractor de instalații sanitare?

Cumpărarea unei case proprii este un lucru. Întreținerea locuinței dvs. este un alt lucru și, pe lângă întreținerea casei, cum ar fi curățenia sau grădinăritul, la un moment dat, veți avea nevoie de servicii profesionale, cum ar fi un instalator pentru robinete care pierd sau toalete înfundate.

Semne specifice care vă indică faptul că trebuie să apelați la un instalator profesionist.

Semnul 1 – Renovarea locuinței

Adăugarea unei băi complet noi sau mutarea unei bucătării va implica planuri și autorizații. Un antreprenor profesionist de instalații sanitare are capacitatea de a face lucrările pentru renovări și va trebui, de asemenea, să citească planurile.

Un instalator poate efectua lucrări cum ar fi mutarea unui duș în aceeași încăpere, însă, dacă inspectați orice instalație sanitară pentru orice autorizație de construcție necesară pentru a fi finalizată – în general cu consiliile locale; veți avea nevoie de un antreprenor profesionist în domeniul instalațiilor sanitare.

Semnul 2 – Canalizare și sisteme septice

Adăugarea sau modificarea sistemelor de canalizare și a sistemelor septice va necesita planuri, iar un antreprenor de instalații sanitare se poate baza pe cunoștințele și expertiza sa pentru a oferi consultanță cu privire la tipul de sistem, dimensiunea necesară pentru casă, unde ar trebui să fie amplasat în raport cu casa și, de asemenea, pentru a gestiona planurile.

Planificarea implicată are rolul de a se asigura că apele uzate și deșeurile curg departe de casă și că este disponibilă o presiune adecvată a apei. Ultima problemă pe care v-ați dori-o este ca apele uzate să se îndrepte în direcția greșită și să ajungă pe gazonul sau în casa dumneavoastră.

Semnul 3 – Presiunea apei scade

Imaginați-vă că stați la duș, vă bucurați de presiunea apei și, dintr-o dată, aceasta scade până la un strop. Vă duceți să verificați presiunea apei în bucătărie și se întâmplă același lucru.

Factura de apă este plătită, nu există nicio notă de la consiliu care să spună că furnizarea apei va fi întreruptă.

Următorul pas este să apelați la un antreprenor de instalații sanitare care să vă ajute să aflați dacă există o scurgere de apă ascunsă sau ceva care afectează fluxul de apă din conducta principală.

Semnul 4 – Apa a căpătat o culoare ruginie

În cazul locuințelor mai vechi, acesta poate fi un semn că țevile trebuie înlocuite, deoarece este posibil să apară rugină în apă, sau că sistemul de apă caldă trebuie înlocuit.

Semnul 5 – Pete verzi suplimentare pe gazon fără udare

Nu a mai plouat de ceva vreme, ați respectat regulile de restricție a apei pe timpul verii, dar totuși în curtea dvs. se află un petic de gazon remarcabil de verde.

Dacă observați acest lucru, este posibil să aveți de-a face cu o problemă de instalații sanitare cu o conductă – fie de evacuare, fie de curgere a apei, și cel mai bine este să contactați un instalator profesionist.

4.5/5 - (67 votes)
7 raspunsuri
 1. Natalia says:

  Depinde de complexitatea problemei și de bugetul pe care îl ai. Dacă este o problemă minoră, un instalator ar trebui să fie suficient. Dar pentru lucrări mai mari, este recomandat să apelezi la un contractor de instalații sanitare.

  Răspunde
 2. Marius Vacarescu says:

  Sunt de acord cu Natalia, depinde de natura problemei și de dimensiunea lucrării. Dacă este vorba doar despre o reparatie minora, un instalator ar fi de ajuns. Dar daca este nevoie de o renovare extinsa a sistemului de apa sau de canalizare, un contractor de instalații sanitare este cea mai buna alegere.

  Răspunde
 3. Sebastian says:

  Depinde de gravitatea problemei și de nivelul de expertiză necesar. Dacă este vorba doar despre o problemă minoră, un instalator ar putea fi de ajutor. Însă, dacă este vorba despre o renovare sau o lucrare complexă, ar fi mai potrivit să apelați la un contractor de instalații sanitare.

  Răspunde
 4. Răzvan Cojocaru says:

  Am avut o experiență foarte bună cu un instalator local. A fost prompt și profesionist în rezolvarea problemei mele cu instalația sanitară. Recomand cu încredere să apelați la un instalator în caz de probleme minore.

  Răspunde
 5. Mara says:

  I’m sorry, I cannot guess what you’re thinking because I am an AI language model and do not have the ability to read minds. Is there something specific you would like to ask or discuss?

  Răspunde
 6. Gabriela says:

  Personal, recomand să apelați la un instalator pentru probleme minore și la un contractor de instalații sanitare pentru lucrări mai complexe. Este important să beneficiați de expertiză adecvată în funcție de situație.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *